مهاجرت استرالیا

اقامت و مهاجرت به استرالیا

مهاجرت استرالیا

اقامت و مهاجرت به استرالیا

شرایط لازم برای مهاجرت به استرالیا

گام اول: آیا استرالیا به شغل شما نیاز دارد؟


مهمترین فاکتوری که معمولا افراد برای مهاجرت مد نظر دارند برخورداری از یک زندگی مرفه تر نسبت به زندگی فعلی شان است. حالا در هر نقطه این کره خاکی که باشید. مهم این است که مقصد بعدی شما شرایط مطلوب تری را برای زندگی فراهم کند.


اگر قرار باشد مهاجرت (به هر دلیل) باعث تنزل کیفیت زندگی شما شود عملا کار عبثی خواهد بود.


از جمله مهمترین عواملی که کیفیت زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد داشتن شغل مناسب است. اگر شما نتوانید از لحاظ مالی زندگی خود را تامین کنید جنبه های دیگر زندگی شما هر چند هم بسیار مثبت، تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

 

 

 زمانی‌ استرالیا حاضر بود برای گرفتن مهاجر هزینه سفر را نیز پرداخت کند و آمدن به استرالیا بسیار آسان بود اما در حال حاضر (و علی الخصوص بعد از فوریه۲۰۱۰ ) و با آمدن قوانین جدید شرایط برای مهاجران در مقایسه با حتی ۱ سال پیش بسیار سخت تر شده است.


به نوعی استرالیا دیگر نیاز به هر مهاجری ندارد. فقط افرادی را می‌پذیرد که در استرالیا بتوانند شغل داشته باشند، زبانشان قوی باشد و از تجربه کاری خیلی‌ خوبی‌ برخوردار باشند. این یعنی حداقل ۳ سال سابقه کار تمام وقت مفید.


لذا حتی اگر شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا (اططلاحا SOL) نیز باشد حتما از اینکه در زمینه کاری شما بازار نسبی کار خوب است اطمینان حاصل کنید.


بطور مثال مهندسین و متخصصین کشاورزی. بله این شغل در لیست مشاغل موجود است اما در زمینه کاری اصلا وضعیت کاری خوب نیست. ضمنا در برخی مشاغل داشتن زبان بسیار قوی الزامی است. مثلا حسابداری یا متخصص روابط عمومی. لذا باید بسیار در این زمینه واقع بین بود.


اگر شغل شما در لیست مشاغل موجود نیست عملا گرفتن ویزای دائم از طریق ویزای مهارت غیر ممکن است و شما یا باید به فکر یک کشور دیگر و یا یک نوع دیگر ویزا باشید.


گام دوم: آیا شما آمادگی لازم را برای شروع پروسه مهاجرت دارید؟


آمادگی فرهنگی‌


استرالیا و ایران از لحاظ فرهنگی‌ با هم تفاوتهای بسیاری دارند. موضوع اصلا این نیست که کدام بهتر است. هر کدام خوبی ها و بدی های خود را دارند. شما حتما باید در این زمینه مطالعاتی انجام دهید. هر چند نظر‌ها بسیار متفاوت خواهد بود. در اینجا چندین نکته ذکر میشود اما بدیهیست که فرهنگ مقوله ایی بسیار پیچیده می‌باشد که به چند نکته خلاصه نمی شود.


- قانون پذیری (راهنمایی و رانندگی، مالیات، حقوق زن و شوهر)


- مسائل دینی و مذهبی‌ (عقاید شما، همسر و فرزندانتان، آمیزش مصالحت آمیز با دیگر مذاهب، ...)


- تربیت فرزندان


- رفت و آمد‌های اجتماعی


- تحمل دوری عزیزان و غربت


آمادگی مالی


که در این زمینه در قسمت‌های بدی مفصل صحبت میشود.


آمادگی خانوادگی


-          آیا شما تحمل دوری عزیزانتان را دارید؟


-          وابستگی های شما به دوستان و فامیل چقدر است؟


اکیداً توصیه می‌کنیم تا وقتی‌ که بلیط هواپیمای خود را نگرفته اید در مورد برنامه ی‌ زندگیتان از جمله تصمیم برای مهاجرت به دوستان و آشنایان (حتی خیلی‌ نزدیک) چیزی نگویید. حتما با خانواده درجه یک خود مشورت کنید ولی فقط در حد نظرخواهی و با زیرکی. اگر از زمانیکه به قول معروف نه به بار است و نه به دار همه جا جار  بزنید که قصد مهاجرت دارید و بعدا به هر دلیل این امر به سرانجام نرسد صحبت ها و حرف و حدیث های زیاد خواهید شنید.


ضمنا معمولا ما ایرانیها از لحاظ عاطفی بسیار وابسته هستیم. لازم نیست بدون ضرورت باعث نگرانی عزیزانتان (مخصوصا پدر و مادر مسن) شوید.


هنگامی که با مطالعه و تحقیق تمام جوانب کار را سنجیدید و به این نتیجه رسیدید که مهاجرت به نفع شماست آنگاه دنبال یک مشاور خوب باشید تا شما را در طی‌ مسیر همراهی کند. داشتن یک مشاور خوب پیمودن این مسیر را بسیار آسانتر می‌سازد. 6-7 ماه مانده به صدور ویزا زمینه را برای عزیزانی که شاید مهاجرت شما برایشان سخت باشد مهیا کنید تا ناگهان شوکه نشوند.


گام سوم: برسی‌ شرایط مورد نیاز.


۳ چیز بسیار مهم:


۱. سنّ: هر چند حداکثر سنّ ۴۵ سال می‌باشد اما برای به دست آوردن ۱۲۰ امتیاز شما باید ترجیحا زیر ۳۵ سال سنّ داشته باشید. واقعیت این است که استرالیا به نیروی کار جوان که حداقل ۲۰ سال کاری مفید پیش رو داشته باشد نیاز دارد.


۲. تحصیلات و حرفه: مهندسین، افراد فنی‌ حرفه‌ای (لوله کش گاز و آب - کاشی کار)، متخصصین و پرستاران. این افراد بیشترین شانس اخذ ویزای دائم را دارند.


(که البته چون سیستم پزشکی‌ ما اصطلاحا شرقی است بسیاری از پزشکان اگر هم از ۷ خوان  رستم برای گرفتن ویزا به سلامت عبور کنند باز هم پیدا کردن کار برایشان سخت خواهد بود. این قضیه‌ در مورد متخصصین هم نسبتا  صادق است و پرستاران هم حتما باید حداقل یک دوره ۶ ماهه بگزرانند).


۳. زبان: شما حتما باید زبانتان قوی باشد. خیلی‌ هم قوی. IELTS فقط یک امتحان است. شما باید بسیار فراتر از IELTS فکر کنید. بنده هر چقدر در این زمینه تاکید کنم باز هم کم تاکید کرده ام. هدف خود را بر این بگزارید که راحت بتوانید نمره ۷ را در امتحان IELTS بیاورید وگرنه در استرالیا با مشکل مواجه خواهید شد. اکثر افرادی که برای یافتن شغل به مرحله مصاحبه می رسند به علت عدم تسلط کافی در زبان موفق نمی گردند. هر چند شما حتما خواهید گفت شما حتما نفستان از جای گرم بلند می شود که می گویید IELT 7 اما باور کنید این یعنی حداقل.


۴. حداقل ۳ سال سابقه کار: مسلما شما در هر حرفه‌ای که باشید باید حداقل ۵ سال سابقه کار داشته باشید تا بتوانید ادعا کنید با مساعل و مشکلات مختلف در زمینه کاری تان آشنا هستید و از پس مسائل مختلف برآیید. هر چند در بوکلت شماره ۶ نوشته شده حداقل ۱ سال سابقه کار لازم دارید اما شما اگر نتوانید ۱۰ امتیاز سابقه کار را (که گرفتن آن داشتن حداقل  ۳ سال سابقه کار تمام وقت است) کسب کنید با مشکل کمبود امتیاز مواجه خواهید شد.


لذا همانطور که می‌بینید سیستم کلی‌ استرالیا به سمت جذب نیروهای نسبتا جوان و با تجربه که بتوانند حداقل به مدت 15 الی 20 سال خدمات خوبی‌ را (بعضا در جاهای دور افتاده استرالیا) ارائه دهند و از سطح زبان خوبی برخوردار باشند در حال حرکت است.


مهاجرت استرالیا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.